Kronisk syge voksne – foredrag og undervisning for patientforeninger

Tilbage i 2005 startede jeg med at undervise for Parkinsonforeningen – dengang underviste jeg primært yngre børnefamilier, hvor far eller mor havde fået Parkinson, men har siden da blandt andet haft rehabiliteringskurser for ældre samt kurser og grupper for pårørende.

Siden da har jeg undervist i mange forskellige patientforeninger – ofte i patientforeninger med mere sjældne diagnoser. Hvis man har en sjælden diagnose opstår der ofte yderligere udfordringer, fordi omverdenen intet kender til diagnosen og der ofte kan opstå misforståelse og fejltolkninger.

Jeg har desuden gennem mange år været fast underviser på hold for hjerte-kar-rehabilitering og kræft-rehabilitering på Randers Sundhedscenter.

Jeg har mange års erfaring på tværs af diagnoser hos voksne, og tilbyder såvel enkelte undervisningstimer som heldagskurser helt afhængigt af jeres behov.

Jeg indgår i tæt dialog med Jer i forhold indhold, fokus og form, så undervisningen er tilpasset og matcher Jeres ønsker og behov. Det kan fx være udelukkende undervisning, eller der kan være indlagt gruppearbejde og erfaringsudveksling afhængigt af, hvad der giver bedst mening.

Oftest anbefaler jeg, at det bliver en blanding af undervisning, gruppearbejde og dialog i undervisningen, hvor det er muligt at bringe sine egne oplevelser på bane og erfaringsudveksle. Dette giver den mest ”levende” undervisning og skaber oftest en god dynamik og det bedste udbytte for deltagerne

Ligeledes tilbyder jeg supervision til fagpersoner, der på forskellig måde arbejder med handicappede, kronisk eller alvorligt syge voksne.

Eksempler på foredragsemner:

 • Smerter og smertehåndtering
 • At skabe dialog til lægen
 • Hvordan tager jeg vare på mig selv som pårørende?
 • Udfordringer og mestring ved kronisk sygdom
 • At leve med en livstruende sygdom
 • Når kræft bliver en del af hverdagen
 • Tabuer ved sygdom
 • At skabe kontakt til sine ressourcer
 • At kommunikere om sin sygdom.


Referencer:

Parkinsonforeningen
Cystisk Fibrose Foreningen
Randers Sundhedscenter
Spastikerforeningen
PAH foreningen
Patientforeningen HS Danmark
Kræftens Bekæmpelse
Dansk Sklerodermi & Raynaud Forening

Ring og få en snak

Er din patientforening interesseret i et foredrag/undervisning og i at høre mere om, hvad jeg kan tilbyde? Så er du meget velkommen til at kontakte mig, og få en uforpligtende snak om bl.a.: 

 • hvilke emner I har fokus på
 • hvordan jeg kan skræddersy det bedste indhold til Jer
 • hvilken form i foredrag/undervisning I ønsker
41 44 13 75

Priser

Du er meget velkommen til at kontakte mig angående et pristilbud på foredrag og/eller undervisning.

Pris efter aftale
Mine priser afhænger bl.a. af, hvor i landet foredraget eller undervisningen er, deltagerantal og typen af opgave.

Rejsegodtgørelse
Transport efter eget valg. Kørsel i egen bil, broafgift, færge, tog. Ved kørsel i egen bil tages statens kørselstakt. For 2018 er denne 3,54 kr./km.