Behandling af angst og depression ved Psykolog Charlotte Jensen

Ring nu: 41 44 13 75

Andre behandlinger

Terapi med Psykolog Charlotte Jensen

Genvind livskvaliteten med Charlotte Jensen

Angst og depression går ofte hånd i hånd, og er tilstande, der i høj grad påvirker livskvaliteten og selvværdet. Ca. 15 % af alle danskere vil på et tidspunkt i livet udvikle symptomer på depression og ca. 10 % af alle danskere vil opleve angst.

Angst kan føre til depression, hvor negative tankemønstre om fortiden og fremtiden er dominerende. Ligeledes kan depression også resultere i angst. Begge vil kunne påvirke dit selvværd og dit selvbillede, hvor du let kan komme ind i negative tanker om dig selv, og tænke at du kun er god nok, hvis du præsterer noget særligt.

Angst og depression kan bl.a. opstå som følge af et chok eller et traume, hvor du ikke har fået bearbejdet det, der er sket. Ligeledes kan vedvarende stress også udløse angst eller depression. Hvis du har været stresset i lang tid, og har kørt rovdrift på dig selv, har du overhørt dine behov og har ikke taget ordentligt vare på dig selv.

Kroppen råber vagt i gevær

Her er angst eller depression kroppens måde at råbe vagt i gevær. Andre årsager kan fx være, at du af forskellige grunde konstant undertrykker sider af dig selv (eller forbudte følelser), som du ikke vil stå ved. Det er ikke usædvanligt at undertrykte følelser giver angst eller depression.

Angsten får dig typisk til at ændre din adfærd, fordi du bevidst og ubevidst vil prøve at undgå angsten. Ændringen af adfærden kaldes undgåelsesadfærd, og har den bivirkning, at den understøtter og ofte forstærker angsten. Mange skjuler deres angst, da de synes, at det er pinligt og et nederlag.

Dette gør blot situationen endnu værre.

Symptomerne på angst og depression kan bl.a. være:

Terapi ved angst og depression

Jeg tilpasser terapi og øvelser i forhold til hvilken person du er, og hvad angsten eller depression er udløst af – ofte bruger jeg elementer fra kognitiv adfærdsterapi:

Hvis det er stressrelateret kan det fx være at lære at sige fra og respektere sine egne grænser. Hvis du fx har lavt selvværd, vil jeg arbejde med de tanker og forestillinger, der ofte er med til at udløse og forstærke angsten og depressionen, ligesom du vil få konkrete opgaver til at styrke selvværdet. Hvis du har angst eller depression på baggrund uforløste følelser som fx vrede og sorg, vil jeg i terapien sætte fokus på at bearbejde, udtrykke og forløse følelserne.

Ved konkrete angstsituationer som flyangst eller præstationsangst anvender jeg i nogle tilfælde tankefeltsterapi.

Andre behandlinger

15 min. gratis samtale

Du er altid velkommen til at ringe til mig og få 15 min. gratis samtale over telefonen, hvor du kan:

Ring nu: 41 44 13 75

15 min. gratis samtale

Du er altid velkommen til at ringe til mig og få 15 minutters gratis samtale over telefonen, hvor du kan:

Ring nu: 41 44 13 75

Klinikken i Højbjerg

Klinikken i Højbjerg i rolige omgivelser med gratis parkeringsplads ved huset.

Hyggeligt venteværelse

Klinikfællesskabet med et hyggeligt venteværelse, hvor du kan lande inden samtalen.

Behagelig atmosfære

Terapi til børn, unge og voksne ved Psykolog Charlotte Jensen

Scroll to Top