Terapi til børn
ved Psykolog Charlotte Jensen

Ring nu: 41 44 13 75

Autoriseret Psykolog Charlotte Jensen

Andre behandlinger

Få hjælp til at støtte dit barns udvikling

Jeg har børn i terapi fra ca. 9 års alderen. Som en vigtig start på børneterapien, indleder jeg altid med en forældresamtale. Dette giver dels forældrene mulighed for ærligt at sætte ord på alle deres oplevelser, tanker og bekymringer om barnet, uden hensyntagen til barnet. Dels øger det min mulighed for at få et ordentligt indblik i barnets situation, så jeg får den bedste fornemmelse af, om det rigtige for barnet er at starte i et terapiforløb hos mig, eller om barnet har behov for anden hjælp.

Hvornår skal børn i terapi?

Som forælder kan man have mange overvejelser omkring, hvorvidt ens barn skal i terapi. Man kan tænke: ”Det er sikkert en del af den normale udvikling – det går nok over” eller ”Er terapi virkelig nødvendigt – kan vi ikke klare det selv\”?

De fleste reaktioner, symptomer og udfordringer, som børn udviser og oplever, er helt naturlige, og langt de fleste børn kommer igennem de ting de oplever med støtte fra forældre, bedsteforældre, lærere og pædagoger. I andre situationer har barnet (og forældrene) brug for hjælp til at bearbejde, komme i kontakt til sine ressourcer og komme ud af fastlåste mønstre.

Eksempler på grunde til at kontakte en psykolog – når barnet har:

Hvordan arbejder jeg?

Jeg tilpasser terapi og øvelser i forhold til hvilken person du er, og hvad angsten eller depression er udløst af – ofte bruger jeg elementer fra kognitiv adfærdsterapi:

Hvis det er stressrelateret kan det fx være at lære at sige fra og respektere sine egne grænser. Hvis du fx har lavt selvværd, vil jeg arbejde med de tanker og forestillinger, der ofte er med til at udløse og forstærke angsten og depressionen, ligesom du vil få konkrete opgaver til at styrke selvværdet. Hvis du har angst eller depression på baggrund uforløste følelser som fx vrede og sorg, vil jeg i terapien sætte fokus på at bearbejde, udtrykke og forløse følelserne. Ved konkrete angstsituationer som flyangst eller præstationsangst anvender jeg i nogle tilfælde tankefeltsterapi.

Andre behandlinger

15 min. gratis samtale

Du er altid velkommen til at ringe til mig og få 15 minutters gratis samtale over telefonen, hvor du kan:

Ring nu: 41 44 13 75

15 min. gratis samtale

Du er altid velkommen til at ringe til mig og få 15 min. gratis samtale over telefonen, hvor du kan:

Ring nu: 41 44 13 75

Klinikken i Højbjerg

Klinikken i Højbjerg i rolige omgivelser med gratis parkeringsplads ved huset.

Hyggeligt venteværelse

Klinikfællesskabet med et hyggeligt venteværelse, hvor du kan lande inden samtalen.

Behagelig atmosfære

Terapi til børn, unge og voksne ved Psykolog Charlotte Jensen

Scroll to Top